Saturday, January 16, 2010

picisan : komen kat Facebook

aku tahu ramai antara kita ade account FB..... satu laman sosial yang di gunakan dari pelbagai sudut untuk meluangkan masa.. atau untuk menjahanamkan masa yang ada... tapi apa-apa pun itu mengikut pada pilihan di tangan kita sendiri...

malah penggemar FB juga lebih suka untuk updatekan status dengan pelbagai kisah.. cerita.. perasaan dan sebagainya.. tak lupa juga nasihat berguna untuk di kongsi bersama.. dan akhirnya.. beratus2x komen akan di terima terhadap post yang menarik perhatian orang ramai..

tertarik dengan satu post wall seorang pemuda. berkenaan "kenapa apabila perempuan update die punye status.. beribu2x komen daripada si kumbang... tapi apabila lelaki update takde satu pun yang komen"

melihat dari pelbagai sudut..
biar la saya mewakili orang memberi komen....
walaupun aku bukan si kumbang. tapi faktor pertama yang menarik mengapa aku memberi komen.. sbb tertarik dengan post yang diberikan...
kedua sbb dorng tuh adalah mereka yang selalu menjadi teman rapat dan post mereka mempunyai kisah hidup mereka
ketiga sebagai bayaran balik.. dorng dah komen kita punye post takan nak diam je beb
keempat kerana mereka itu adalah orang yang kita kenal.. tak kenal pun kita leh komen.. tapi tak mcm kite komen org yang kite kenal..
kelima sbb sifat semulajadi kita yang suke amik tahu hal orang lain.. atau kita ni memang ramah beb
keenam tak salah kalau kita berkongsi pendapat...

kemudian biar aku jadi wakil bagi mereka yang selalu menerima komen...
dalam hal ini banyak benda jadi faktor kenapa kita selalu menjadi antara orang yang dapat pelbagai notification.
kena rajin beb.. rajin bg pandangan kat orang lain punye status..
kena friedly beb...
pastu... jangan bias.. klu anda lelaki.. anda kena add perempuan je!!!!! kena la equal...
begitu juga dengan post.. anta la post yang orang senang nk paham,, orang mudah nk komen..jangan send benda2x yang dah berbelit. ni laman sosial.. name pun sosial send benda belit2x lagi berbelit la orang nye...

so takde isu dengan komen dekat FB ni.. kalau kite nilai balik ape yang ada dalam diri... nak mempengaruhi orang lain untuk kitakenal mereka kite sndiri kena berusaha dan bertindak.. kalau takat nak menunggu tak jadi pape la jawab nya..

Related Posts by Categories



2 comments:

kodokz... said...

hahaha..
sye stuju sgt dgan ape yg awak tulis..
perempuan adlah seorg yang manusia yang pnoh dgan perasaan dan emosi...

UsaGi NaNa said...

hahahah..setuju!!!

Related Posts with Thumbnails