Wednesday, March 4, 2009

tegas itu baik ke??? atau menjengkelkan

aku harap topic ni bukan topic yang membawa kepada menngumpat cuma nak bawak berbincang berkenaan dengan nye..
aku juga di kenali sebagai antara org yang tegas terutama waktu aku jd pengawas dulu..
ade gak junior aku yang cakap aku ni garang suke main sound org.. dan sebagai nye.. jawapan nye mudah aku jalankan tanggungjawab aku kalau tak nk dgr tuh hal ko..
tapi kadang2 sifat tegas tuh membawa kepada masalah bila ade org yang tak bape nk suke dengan ape yang kita buat.. mula ade yang tak nk dekat, menyampah eeeeee geram pown ade and macam2 yang berlaku..
dan aku juga merasakan keadaannye skrg..
aku ingat bila masuk dalam universiti skrg ni dah takde da.. cerita pasal lect sound student... and sbgainya sbb kita ni same2 dah educated.. tapi sem lepas aku dah kena dan sem ini aku kena lagi. tapi aku tak marah lect tuh cume aku agak tak puas hati sbb pelis laaaaaaaa aku bukan dak kecik...
aku masuk kelas aku terperanjat sbb selalu nye die masuk 5 minit lmbat dan aku akn menunggu die tapi die masuk awal kali ni dan aku org pertama yang masuk kelas.. die tnye aku.. kelas ade tak ni.. aku ckp kawan2 aku ngah on the way,.... bile kelas dah ade 5 org student die bleh amik keputusan kunci pintu kelas tuh tak nk bg student lain yg lambat masuk aku mcm tertnnye mmg kena buat mcm tuh ke?? ke ari ni ari bad mood die.. bg aku la kan.. tak kire la student tuh lmbt ke tak die dtg biarla die.. mungkin die ade sbb lain die dtg lmbt..
dan nk di jadikan cerita aku ni anto msg kat kawan sblah aku bunyi mcm lawak la.. dan kawan aku tgk aku and senyum aku senyum balik tetibe aku kena sound..
aku dah mcm pelik.. aku ni student darjah bape.. takkan pasal senyum pown nk marah lain la aku berckp time die ngajo dan aku mula tak fahamm.

tpi aku tahu aku pown ade slah gak tapi ntah la mungkin care yang die gunakan tak sesuai ngn umo kitrng yang agak beso ni.. sbb kami perlukan cara yang lebih berdedikasi dalam nk displin kan kitrng die berhak untuk mengungkit ilmu yang dia bagi pada kami kerana die seorang pengajar.. tuh la yang menjadi tanda tnye agak nya org tak puas hati ngan aku dulu sbb bnda2 macm ni la kot.. hahahah...

maap kan kami lect kami hehehe

Related Posts by Categories



4 comments:

muSHANG-muSHANG said...

kena balance lor,time U la wat mcm2 perngai pasni da xleh da he he..suka mberontak kamo ya ish2

fira said...

erk mesti la... hahahahaahaha bukan memberontak tp cuba nk mempertikaikan..
kekekekek.. kena buat mcm tuh ke

muSHANG-muSHANG said...

haha tentu la...kasi sweet memories pekara besa ja kena marah huhu..tentu org sekelling fira sakit jiwa ngn perangai,cerewet ni org..wek.

fira said...

hey mane ade ni baik je tau selalu berbaik ngan teman2..

n selalu pnteng kelas..

heheheheh takde makne nye nk cerewwt sgt..

huh pang kang baru tahu

Related Posts with Thumbnails