Saturday, November 7, 2009

pehhh

assalamualaikum..
nampaknye aku dah semakin kurang online kat myspace ni.. tapi aku akan terus berada di sini...
cuma pada kawan-kawan yang tak keberatan leh la add kan saya dalam FB anda cuma taip nama aku fira gujiwa... insya-Allah ada kot...
aku byk online di situ sbb ramai kawan2x lama skola kat sane.. so leh tahu perkembangan dorng dan cerita di sekolah....

payah betul nak dapat idea untuk tulis sesuatu kat blog sejak akhir2x ni...
cuma ada gak aku meluahkan rase tak puas hati aku di FB terutama di status....
(peehhhhh aku taip ni dengan penuh kesabaran sbb laptop aku senang hang sbb ntah ape ntah)

di mulakan dengan kisah penangkapan dr asri atau dr maza.. siyes aku terkejut tp aku takde la mudah melenting walaupun aku adalah salah seorang penggemar membaca blog beliau.. penuh pengisian...
tapi bila di cuit rase kesedaran... aku sedar ramai plak yang melenting. mcm2x perseolan timbul...
dan aku mula kuar kan pendapat aku bila kuar penyataan mufti perak...
dan aku bersetuju dengan pendapat mufti tersebut..
perbalahan mula timbul bila.. ade juga komentar yang tak berpuas hati dengan ape yang sedang aku ckpkan...

halimaton: dr avien penah dttg buat ceramah kat msjid tak kena tahan pown.. pas ni aku pown pelik... imam yg bg ceramah kat tempat aku ni ade tauliah ke tak...

fira gujiwa: wahhh halimaton.. bgus la awak ni.. nanti awk leh la bg kerjasama sket ngan jais bgtau sape yang takde tauliah... sbb awk lebih tahu kot

halimaton: aku nak tulun... tak perlu dorng tuh dah lebih cekap so.. dorng di bayar gaji.. biar dorng la buat keje

fira gujiwa: ~orang kita

halimaton: fira ko ni orang mana.. cam bagos

aku mati kan komen aku... bg aku... dari jawapan die.. penuh dengan emosi..
first biar aku ikut secara realistiknya..
adakah isu ini timbul di sbbkan perkara yang berlaku dengan dr asri datang dengan sekali mendadak.. dan kemudian isu penangkapan nya...
ini menjadikan isu nya hangat...

kedua, dengan ceramah.....di hadiri lebih kurang 200 orang berbaloi ke kite nk buat tangkapan dengan 2 orang penguatkuasa..?? mgkin dr maza takan protes.. tapi org sekiling mereka yang hadir??? takan takde rase sensitip.. pikir logik sket beb...

ketiga: kalau rase. anda ade maklumat tentang ade ustaz tak bertauliah di selangor.. kemukan bg kerjasama.. bila mintak kerjasama itu adalah salah satu contoh... halimaton..

dan yang pasti org kita ni trlalu emosi dengan sesetengah perkara.. ckp pown dah tak serupa bikin...

ntah pape.. yup.. bg aku kalau benar sebelum ini dr asri pernah di beri amaran oleh jais untuk tauliah nya dan jika die mengendahkan nya.. patut bg jais lakukan kerja nya..
dan aku tidak bersetuju jika ada atau terdapat kekekarasan dalam proses penangkapannya...

cerita second pulak...

rase geli hati dengan soalan peperiksaan di UM tuh.

urusan rasmi.. soalan exam.. leh plak ade typing error...

bahasa melayu plak tuh...
nk tego karang lect yang buat..

ejaan pelancongan.. di taip "pelancungan"

siap ade bahase rojak lagi... bagaimana untuk 'offset' perkara tersebut

offset?? hahaahaha... bila aku panggil lect... "dr.. offset ni pebenda'

lect aku plak jawab " solan ni pernah sya ajar dalam tutorial"

aduhh lain aku tnye lain plak jawapan nye..
bukan tak tahu saje nk perli.. pekebenda bahsa melayu duk cmpur2x dalam urusan rasmi mcm soalan peperiksaan ni...

=pehhhhhhhhhhh =P

Related Posts by Categories



4 comments:

Halkue said...

salam cik fira.....
nak tanya ada tak lagi semua koleksi kartini....(yang mengharap)..huhu...

TAV LEARNING CENTRE said...

Jemput ke blog kami... http://kasihdirayusayangdipadu.blogspot.com

fira gujiwa said...

alamak encik halkue.. rase nye takde la... nape yer.
sye ngah cari yang baru.. lately bz ngan stdy... smpai tak sempat nk cari..

fira gujiwa said...

alamak encik halkue.. rase nye takde la... nape yer.
sye ngah cari yang baru.. lately bz ngan stdy... smpai tak sempat nk cari..

Related Posts with Thumbnails